dinsdag 14 juli 2015

Netwerken.... Hoe doe ik dat?

Vorige week liep ik door het centrum en toen kwam ik deze reclame bord tegen. Dit inspireerde mij om wat nuttige tips te delen over netwerken. Dus ben je val plan dit event te bezoeken dan kun je gelijk deze tips toepassen.


Netwerken…… Hoe doe ik dat?

Binnenkort een netwerk bijeenkomst? Geen idee wat je moet zeggen of doen tijdens zo een netwerkbijeenkomst. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom heb ik voor jouw alvast een paar tips uitgewerkt waarmee je aan de slag kunt zodat je voorbereid naar een netwerkbijeenkomst kunt gaan.

  1. Don’t be desperate
Heb een spontane houding en weet wat jij te bieden heb. Zorg dat je niet overkom als iemand die hopeloos is. Op die manier jaag je juist de mensen weg. Heb een houding van iemand die iets te bieden en bij te dragen heeft.

2. Wees specifiek
Weet waar je goed in bent. Heb helder voor ogen wat jouw talenten, sterke punten en vaardigheden zijn maar ook welke kennis, tips en info jij kan aanbieden. Laat een gesprek niet alleen over jouw gaan maar vraag ook wat jij voor de ander kan betekenen. Met deze houding zul je zien dat mensen jouw in de toekomst ook graag verder willen helpen.

3. Elevator pitch
Wees paraat om je elevator pitch in te zetten wanneer je gevraagd wordt wat over jezelf te vertellen. Zorg dat je voorbereid bent en dat je jezelf in een minuut tijd kan presenteren. In deze korte presentatie vertel je enthousiast wie je bent, wat je kracht is, waar je voor staat en waar je goed in bent. Eindig het gesprek met een verzoek. Vraag bijvoorbeeld naar adresgegevens om je cv op te sturen. Dit laat een geïnteresseerde indruk achter.

4. Iedereen is belangrijk
Onderschat een ander niet vanwege zijn titel. Toon oprechte interesse in elk persoon, je weet nooit welke kennis, info of tips deze persoon in huis heeft. En misschien heeft deze persoon weer de juiste contacten die jij nodig heb. Dus onderschat nooit een ander en toon oprechte interesse in ieder persoon.

5. Geef niet op!
Wees niet teleurgesteld wanneer je niet gelijk de juiste baan of contacten heb gelegd. Blijf behulpzaam, mensen zullen dit herinneren en jouw ook in contact brengen met anderen, onderschat de indruk niet die je nalaat op zo een bijeenkomst. Houdt in gedachten dat een netwerkbijeenkomst in eerste instantie om mensen draait en daarna pas om het werk en niet anders om. Mensen zijn eerder geneigd om in zee te gaan met iemand die hun inspireert dan iemand die alleen aan zijn eigen belang denkt.

Ben je van plan om te gaan of heb je zelf nog goede netwerk tips of info over andere netwerkbijeenkomsten laat een berichtje achter zodat jij ook anderen kan inspireren. Keep me up 2 date! Love 2 hear from you.

Be Blessed and Be a Blessing,

Nadira

Geen opmerkingen:

Een reactie posten